Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Συνάντηση εργασίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Κεδίκογλου

Ενημερωτικό Δελτίο 


Θέμα : "Συνάντηση εργασίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Κεδίκογλου"

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 και ώρα 15.00, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας του Υφυπουργού Παιδείας κου Κεδίκογλου Συμεών  με μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από πλευράς Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. οι Στεφανόπουλος Ν., Σκρίνης Ε., Μαρδίρης Θ. και Σφακιανάκη Μ. ενώ εκ μέρους του Υπουργείου συμμετείχαν εκτός του Υφυπουργού, ο Δ/ντης του γραφείου και η νομική σύμβουλός του.
Θέμα της συνάντησης ήταν, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υφυπουργού σε συνέντευξη κυριακάτικης αθηναϊκής εφημερίδας, η κατάθεση προτάσεων, διευκρινίσεις και συζήτηση για όλα τα θέματα της Π. Ε.
Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση που διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης, αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούσαν:
-στη συνολική αποτίμηση της λειτουργίας του θεσμού της Π.Ε. κατά τη φετινή σχολική χρονιά
- στους τρόπους στήριξης των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα σχολεία (ένταξη σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ κ.α.)
-στο θεσμό και τη στήριξη του έργου των Υπευθύνων Π.Ε και Σχολικών Δραστηριοτήτων,
- στη λειτουργία  του θεσμού των Κ.Π.Ε. (χρηματοδότηση,  αριθμός αποσπώμενων εκπ/κων, αξιολόγηση, ίδρυση νέων Κ.Π.Ε. κλπ.)
Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. δεσμεύτηκε να καταθέσει στον Υφυπουργό κείμενο αναλυτικών προτάσεων για την εξέλιξη και ποιοτική αναβάθμιση της Π.Ε. και των υποστηρικτικών θεσμών της,  το οποίο θα σας κοινοποιηθεί έγκαιρα.
Προς άρση κάθε παρεξήγησης, υπενθυμίζουμε ότι το κεντρικό Δ. Σ. είναι αυτό που εκπροσωπεί την Ένωσή μας στις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όπου και εκφράζει τις θέσεις και τις απόψεις σύμφωνα με τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων της Ένωσης.

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Γ. Γραμματέας                                                                    Ο Πρόεδρος
   Γιάννης Βλάχος                                                         Νίκος Στεφανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου