Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Δελτίο Τύπου

   Σήμερα Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος, κ.Μαρίας Στουρνάρα και την ανταπόκριση της κ.Χριστίνας Βίττους, εκπαιδευτικού, πρώην υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν.Αττικής και Προέδρου του νεοσυσταθέντος παραρτήματος Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε Ανατολικής Αττικής, του κ.Νίκου Φακη, εκπροσώπου του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος και του κ.Κωνσταντίνου Τζίμα, Αντιπροέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, 1ου-5ου Δημοτικών Σχολείων Αρτέμιδος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης, στο Γραφείο του Διευθυντή κ.Νίκου Σιούτα, στο πλαίσιο ενημέρωσης, για την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος "Πράσινης Στέγης".
   Η επίσκεψη είχε σκοπό την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, για την εφαρμογή ενός τέτοιου φιλόδοξου προγράμματος, σε σχολική μονάδα. Ακολούθησε επίσκεψη στην "Πράσινη Ταράτσα" του σχολείου, η οποία πλαισιώνεται και υποστηρίζεται δυναμικά από εκπαιδευτικούς και μαθητές, εδώ και δώδεκα χρόνια, στο πλαίσιο της οικολογικής βιωματικής μάθησης.
   Η επιμορφωτική συνάντηση ολοκληρώθηκε, με την επίσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Νέας Σμύρνης κ.Στ.Τζουλάκη, καθώς και στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, με την ευχή "ένα τέτοιο φιλόδοξο πρόγραμμα, να λάβει χώρα, αρχικά, σε πιλοτική εφαρμογή και, σταδιακά, να εξαπλωθεί, σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος".
   Αποφασίστηκε, να αποσταλεί αίτημα για μελέτη και εφαρμογή στην αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας.
   Τέλος, επιθυμούμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο κ.Πέτρο Πουλάκη, για την υποστήριξη και συνδρομή του, σε αυτή την προσπάθειά μας, για ένα καλύτερο και οικολογικό σχολείο.

                           Η Δ/ντρια του 1ου Δημ.Σχολείου Αρτέμιδος
                               Μαρία Στουρνάρα

                            Η Πρόεδρος Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Aν.Αττικής
                              Χριστίνα Βίτους





    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου